Bedre komfort takket være energirenovering

Boligforeningen SØBO energirenoverer afdeling 12, Grundtvigsallé 7-29. Formanden glæder sig.

Når det skal være! Skal det være rigtigt: Sønderborg Boligforening (Søbo) har sat energirenovering på dagsordenen. Boligblokkene på Grundtvigsallé 7 til 29 (afd. 12) skulle have nyt tag. Afdelingsbestyrelsen gik et skridt videre og ønskede solceller. Rådgivende ingeniør Torben Esbensen (Dansk Energi Management – bæredygtig renovering) tog endnu et skridt og anbefalede solceller med batteri. Fordelen er at overskydende solenergi lagres i batterier i stedet for at sende den ud på nettet, og kan tappes, når der er behov.

”Afdelingen skulle have nyt tag, så ville det jo være fjollet at lade være”, siger formanden Birthe Holm om beboernes beslutning. Batteridelen kunne afdelingen acceptere, fordi det giver EU-tilskud.

Huslejen stiger godt nok med 3,03%. Solceller betales over elregningen (á conto), ”men om 10 år skulle det være afbetalt, og så har vi grøn strøm. Og det glæder mig”.

 ”Jeg kan mærke, at beboere har større og større interesse i udnyttelsen af solenergi, men stædigvæk skal der være økonomi i det. Det giver en huslejestigning, men samtidig sparer de på elregningen. Det vigtigste er, at det løber rundt”, mener Torben Esbensen, som oplyser, at Søbos afd. 21 (Udsigten 2-6) også får nyt tag – med solcelle med batteri, som afdelingen ønsker.

Læs den fulde artikel på projectzero.dk

Af. Ruth Nielsen